Cyberlaw

 

Tehnică de fraudare a solicitanților de mărci europene

“Beware of trademark fee scams in Europe and Asia” așa se numea un articol scris demult, tare demult, tocmai in 2011, și pe care l-am descoperit tocmai acum, când încercam să îmi dau seama ce-i cu facturile primite de la Registrul (!!) de Mărci și Brevete din Polonia (!!) sau chiar de la Ohim – Organization (!!) for Harmonizing in the Intern. Market.

Vă vorbesc de o practică frauduloasă, prin care se încearcă înșelarea solicitanților de mărci europene prin transmiterea către aceștia a unor facturi ce poartă numeroase referințe concrete ale înregistrărilor. Și dacă am amintit de articolul din 2011, nu vreau sa creez impresia că pericolul ar fi îndepărtat pentru că am cazuri concrete și de dată foarte recentă – 2014- 2015, cu solicitanți care se întreabă de ce mai trebuie să plătească încă o dată taxa de examinare sau de ce conturile pe care le-am indicat eu sunt altele decât cele regăsite la nivelul acestor facturi.

Așadar nu vă grăbiți, nu achitați orice, verificați și iar verificați pentru că se poartă chiar și în România și cel mai indicat este ca avocatul care v-a consiliat în vederea înregistrării mărcii europene să își arunce un ochi pe această factură și de altfel pe orice alt document care ar avea legătură cu înregistrarea.

Mai jos o listă cu exemple de astfel de facturi, care nu au nicio legătură cu Oficiul pentru Armonizare pe Piața Internă – OHIM.

Monica Lupașcu Romanian Lawyer since 2005 with LL.M. in Intellectual Property Law. She currently activates as European Trademark Attorney and internet and technology legal practitioner.   monica.lupascu@nullcyberlaw.ro

Răspunde și tu